Lavender Bay, Milsons Point – Sydney

2012. február 21. kedd

Terv, ugyanaz, mint tegnap. Annyi különbséggel, hogy még tegnap láttunk egy hirdetményt, hogy egy előadás lesz 13 órakor, ami Rich-et érdekli, ő lemegy meghallgatni. Így is történt, aztán mikor visszajött, akkor derült ki, hogy nem itt volt az előadás, ahol a kiírást láttuk, hanem egy messzebb lévő könyvtárban, s mire odaért, majdnem vége volt.

Viszont kedvet kapott a sétához, így nem volt mit tenni délután nekiindultunk egy újabb körnek, hogy ne múljon nap séta nélkül.

Most azt terveztük, hogy a parttal párhuzamosan sétálunk egyet, nem túl nagyot, csak, hogy a mai mozgás is meglegyen. Bár már többször elsétáltunk mellette, de még nem fotóztam a sarkon lévő nagyon hangulatos kávézókat, éttermeket.

Átmentünk a híd másik oldalára és úgy követtük a partot, illetve a parton kanyargó utat.

Régi és új épületek váltják egymást –szerintem harmóniában egymással. Aztán elértük a Lavender partot, ami az útról tekintve is nagyon rendezett és nagyon szép kilátással bírt.

Itt tényleg szívesen leheveredik az ember, vagy olvas, vagy csak egyszerűen relaxál, voltak is jó néhányan a parkban. De mi úgy döntöttünk, hogy visszafelé megnézzük mi is közelebbről.

Lavender Bay

Elsétáltunk még a következő főútig, közben gyönyörködtünk az itt-ott kibukkanó panorámában és már indultunk is vissza. Aztán találtunk a parkba lefelé vezető lépcsősort és ekkor jött a meglepetés.

Gyönyörű trópusi kert tárult a szemünk elé. Mivel nagyon meredek partról van szó, teraszosan ültették be, sok kis lépcsővel, gyönyörű növényekkel.

Közben letéve egy-egy régi vasból készült szerkezet, egy-egy asztal, fölötte napernyővel, székekkel, padokkal. Sok-sok kis eldugott hely, meghitt sarok, nagyon tetszett, pedig már jártunk mi is néhány parkban, de ez tényleg különleges volt. Bocsi a sok kép miatt, de nem tudtam ezek közül már egyiket sem „kiselejtezni”. Remélem a képek egy kicsit visszaadják a kert hangulatát.

Krisz! Egy jó és megvalósítható ötlet: nem kell a bambusznak gödröt ásni és kibélelni, egy kiszuperált fürdőkád megakadályozza, hogy a gyökérzete elburjánozzon, a kádat pedig bármivel lehet álcázni.

Azért sikerült jól eltölteni az időt a parkban, míg bejártuk az összes kis eldugott helyet.


Hazafelé azért még csináltam pár újabb képet a közvetlen környékünkön.

Ez a terület a Milsons pont, nevét egy farmerről kapta, aki 1806-ban fiatalemberként emigrált Ausztráliába és itt telepedett le elsőként és itt volt az első farm.

Ha látná, hogy most mi van a helyén….

Aztán, hogy ismét gyönyörködhessünk egy kicsit, este ismét rendeztek egy tűzijátékot az öbölben, hogy ezekkel a szép képekkel térhessünk nyugovóra..

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.