Sydney belvárosa és a Darling Harbour

2012.02.23. Csütörtök

Reggel a szokásosnál is szebb napfelkelte után megérkezett a „menetrend szerinti” újabb hajó, s miután elfoglalta helyét, rendben elindult a mi napunk is. A tervünk: átmegyünk a hídon Sydney belvárosába.

Elindultunk, először megvettük első tömegközlekedési bérletünket (43 AUD/hét/fő – s minden járműre jó korlátlanul 7 napig, az 1. zónán belül – Bondi és Manly között)

Az aktuális árakat itt találjátok

A hídon (Harbour Bridge) túl

Csak egy megállót mentünk, át a hídon, aztán sétáltunk a belvárosban. Az első képeket a Martin Place-en készítettem, ami nagyon sok rendezvénynek ad helyet.

Aztán ugyanitt találkoztunk a Muppet show szereplőivel – Tomi elsősorban neked küldöm a következő képeket!

Aztán irány a Sydney torony környéke, ahol Sydney egyik legnagyobb és legelegánsabb bevásárlóközpontja van, rengeteg márkás üzlettel. Tavaly még egy részét építették.

Maresz, Márti – jelentem kész! Megnyílt a Zara is és még mindig áll a Nine West! Mintha jártunk volna itt párszor? 🙂 🙂 🙂

A Sydney Tower

A torony szinte mindenhonnan látható, aki többet szeretne tudni róla, itt a hivatalos honlapja

2007-ben mentünk fel a toronyba és természetesen befizettünk a skywalk-ra is 🙂 Bár akkor még nem írtam blogot, most megkerestem az akkor készült fotókat… Szerintem kihagyhatatlan látványosság!

Aktuális jegy információ–  milyen lehetőségek vannak, a zárt kilátóba, kilátó étterembe, skywalk-ra menni… stb.

Nekem mindig nagy élmény, s mikor itt járok mindig rácsodálkozom, hogy hogyan építik a modern épületeket úgy, hogy közben a régi épületek sem sérüljenek, illetve gyönyörűen felújítják őket. Sokszor sétál az ember, s ha 2-3 emeletig néz fel, olyan, mintha régi házak között sétálna, aztán felnézel és hatalmas felhőkarcolók emelkednek ki a régi, gyönyörű épületek mögül.

Jutkám , már beszéltünk erről, kíváncsi vagyok neked ez hogy tetszik, építész szemmel nézve?

Majd csinálok még erről is több fotót, ami talán még jobban bemutatja, mire gondolok, de sajnos most jelzett a gépem, hogy kimerülőben az aksi – elfelejtettük feltenni tölteni..

Darling Harbour

Így aztán a Darling Harbour-ról csak két kép, de majd pótolom. Itt is befejeződött az építkezés, átadták a város felőli részét is, egy gyönyörű – és mint a fotó is mutatja – és nagyon népszerű hely.

A második képen, az egyenruhás diákok, amiről beszéltem. Ja, és ezek a ruhák, mint azóta utána olvastam olyan anyagból készülnek, aminek UV szűrése van, tehát véd a káros napsugárzással szemben, hiszen Ausztráliában nagy rizikója van a bőrrák kialakulásának, ezért ez a fokozott elővigyázatosság.

Itt sétáltunk még egy nagyot, majd a szokásos menü a China town-ban és vonattal elmentünk Bondi Junction-be, ahol Zsuzsával találkoztunk. Ő kocsival hazavitt bennünket, hozzájuk és egész este ott voltunk, beszélgettünk egy jót. Nehéz bepótolni, elmesélni az egy év történéseit – de igyekeztünk.

Nagyon hamar eltelt az idő, annyira, hogy Thomas vitt be bennünket ismét Bondi Junction-re, ahonnan már vonattal kényelmesen haza tudtunk menni. Ekkor már éjfél felé járt az idő.

Vonattal hazafelé

A következő képet azért csináltam, mert ez egy ritka dolog – legalábbis otthon, Rich vonaton hazafelé. Itt ezek az emeletes vonatok járnak, nagyon jó a tömegközlekedés. A belvárosban ezek is a föld alatt mennek, igazából olyan, mint nálunk a metró.

Gyorsak, kényelmesek, nagyon gyakran járnak és nem utolsó sorban biztonságosak.

Mivel kb. 5 percre vagyunk a Milsons Point megállótól, így nagyon kényelmes, bárhova pillanatok alatt eljutunk vele. Egyébként a jegy ára 3.40 AUD lenne egy útra, az első zónán (belváros) belül. Tehát, ha csak napi egyszer utazol oda-vissza, már akkor is megéri bérletet venni. (Ha emlékeztek 43 AUD/7 nap/fő – 2012)

Szerencsésen hazaérkeztünk, most még esti fotó sem készült és nyugovóra tértünk.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.