Balmoral Beach – Sydney

2012.02.24. Péntek

Már reggel látszott, hogy nagyon szép, meleg napunk lesz ismét Sydneyben, sehol egy felhő az égen. Befutott a következő hajó is – ez történetesen a P&O hajótársaságé – a kikötőbe, és tovább ment a Darling Harbour-be, mivel ez az öböl már foglalt volt  🙂

Mára 28 fokot jósoltak, ami azt jelenti, hogy lesz 30 felett is, így aztán a terv: Először bemenni a városba ügyeket intézni, majd lemenni valamelyik tengerpartra.

Egy kis ügyintézés

Rich-nek lejárt az ausztrál jogosítványa, azt akarja újra kiváltani, amihez vizsgát kell tennie. Ez ügyben ment érdeklődni, meg vásárolni akart valami zöldséget is.

Én meg tegnap láttam egy nadrágot – végre egy búzakék, olyan mintha egy vékony szabadidő alsó lenne, de nem annak árulják -, otthon már mindent bejártam, hogy találjak egyet a kék sportcipőmhöz, mindhiába. Így ezt akartam megvenni. Így aztán elindultunk vonattal, aztán útjaink elváltak.

Sikerült megvennem a nadrágot (12,50 AUD volt, ami itt nagyon jó ár, bár talán még otthon is – jelenleg 230 körül van a forint) A régi szép idők, amikor 150-160 Ft volt 1 AUD, akkor lehetett jól vásárolni itt. Az árak itt szinte évek óta semmit nem változtak, csak ugye a Forint lett „kicsit” gyengébb. 🙁

Irány a Balmoral Beach

Aztán kb. du. 1-2 körül találkoztunk itthon és innen busszal lementünk Balmoral Beach-re, ahol még soha nem jártunk. Nem csalódtunk, illetve kellemes meglepetés volt, nagyon szép homokos tengerpartot találtunk itt is.

Egy jó 20 perces buszút után a Military Road-on leszállva gyalog mentünk le a tengerpartra, kb. 10 perc, folyamatosan elég meredeken ereszkedett le az út, sok helyen lépcsősorokkal. (Mai edzés!)

A Balmoral néven emlegetett tengerpart tulajdonképpen  két partot foglal magában: az egyik a Balmoral, a másik pedig az Edwards Beach – de szinte mindenki egyszerűen csak Balmoralként emlegeti az egész partszakaszt. Tulajdonképpen egy pár méteres sziklás rész választja el csak őket egymástól.

Innen nagyszerű kilátás nyílik további népszerű partszakaszokra, Middle HarbourNorth HeadManly,  és Clontarf. Azt hiszem az sem meglepő, hogy itt is találunk védett területeket, példaértékű, ahogy óvják a a természetet.  Ide tartozik a sétány, a tengerparti rész, a Rotunda  és a Bathers’ Pavilion, amit 1930-ban építetettek.

Pár órát voltunk itt, először mentünk bele a tengerbe, mióta Ausztráliában vagyunk… Rich nagyon élvezte, nekem ez még hideg, majd, ha felmegyünk Queesland-be, ott van az én víz hőmérsékletem! Viszont a gyönyörű környezet, feledteti a számomra hideg vizet.

Esküvő – a természetben

Az első képen látható egy kis félsziget, amire egy gyaloghíd vezet, úgy látszik, népszerű hely lehet különböző rendezvényekre, most éppen egy esküvő zajlott. Nem csúnya háttér! Persze, ha jól belegondolok, túl sokat nem kell keresgélni az ittenieknek, ha valami szép helyre vágynak – népszerűek is a szabadban tartott rendezvények…

Egyébként pedig nagyon élvezem, hogy szinte sehol nincs tömeg, bármerre járunk, lehet találni olyan békés, csendes helyet, ahol nyugodtan lehet relaxálni – ha éppen arra vágyik az ember.

Azt hiszem, ide még lemegyünk, reméljük lesz hasonló jó idő. S ezekkel a képekkel el is búcsúzom mára.

Ja és vége az első hetünknek, már csak pár nap és 1 hónap eltelt mióta eljöttünk otthonról.

Mondja valaki, hogy nem gyorsan repül az idő – legalábbis itt!!! 🙂

 

 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.