Bondi Junction, Coogee beach – Sydney

 2012. február 25 – Szombat

Megint egy hétvége és Sydney-ben megkezdjük második hetünket. Rich megy délelőtt egy „öreg fiúk” találkozójára Thomas-szal, én meg egy „fiatal hölgyek” találkozójára (az egyik most ünnepli a 73. szülinapját) Zsuzsával Bondi Junction-be.

Én indultam előbb, mert vonattal mentem, Rich majd Thomas-szal megy autóval. Ahogy leértem a híd mellé, látom, hogy most van a Kirribilli vásár, rengeteg sátorral, árussal. Még jó hogy korábban indultam, így egy kicsit körbe nézhettem. Volt itt minden, használt cucc, új cucc, designer ruhák, cipők, kézművesek, virágok és természetesen étel-ital és zene is. Egy újabb jó alkalom az ittenieknek, hogy társasági életet éljenek, beszélgessenek és élvezzék a jó időt.

Bondi Junction

Irány a Bondi Junction,mert ott találkozom Zsuzsával.

Mivel kicsit hamarabb érkeztem, még volt időm körbenézni egy kicsit. Itt van Sydney egyik legnagyobb bevásárló centruma, egy hatalmas Westfield, benne az itt nagyon népszerű két nagy lánccal a Myers és a David Jones üzletével. Ez utóbbi 3 vagy 4 emeleten helyezkedik el, azt hiszem egy kicsit státusz szimbólum is itt vásárolni. Árai ennek megfelelően nagyon magasak (Pl. rögtön kiszúrtam egy aranyos kis lapos sarkú, élénk színű cipőt, potom 649 AUD). Tény, hogy a David Jones nem csak Ausztrália legrégibb áruháza, de a világon is a legrégebbi áruház, amely ugyanazzal a névvel működik alapítása, 1838 óta!

Aztán találkoztam Zsuzsával, beültünk egy kávézóba, ahol már a többiek is ott voltak, rajtunk kívül öten. Folyt a beszélgetés, hol magyarul, hol angolul, hol keverék nyelven. Nagyon kellemes volt.

Utána Zsuzsinak még volt egy kis bevásárolni valója, irány a Myers, itt ért bennünket a telefonhívás, hogy a fiúk is a közelben vannak. Így én csatlakoztam a fiúkhoz


, és elhatároztuk, hogy lemegyünk a Coogee beach-re.

Coogee Beach

Zsuzsáékhoz ez nagyon közel van, ezért ide szoktak lesétálni, de sokak szerint is szebb és kellemesebb, mint a híres Bondi beach. Egyébként szinte végig a part mentén, kiépített gyalogút van, így kellemes sétával lehet egyik beach-ről a másikra átsétálni…

Nagyon szépen kiépített tengerpart, zuhanyzókkal, öltözőkkel, WC-vel (ami mindig tiszta!) Függetlenül attól, hogy szerényebb jövedelmed van, vagy gazdag vagy, élvezheted mindezt, hiszen nem kell semmiért fizetni. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a strand röplabda, most is tele voltak a pályák.

Aztán megérkezett Zsuzsa, a következő (kompromitáló) képek erről készültek.

Ezután nagyon finom fagyit ettünk, majd miután rádöbbentünk, hogy már megint este 7 körül van, felmentünk Zsuzsáékhoz. Eredetileg csak felugrottunk, de elmúlt 9 mikor elindultunk haza. Nem nagyon lehet érezni az időt, mert itt is nagyon sokáig van világos, későn megy le a nap, így aztán észre sem veszi az ember, hogy már megint este van.

Azért még megmutatom – térképen is -, merre jártunk ma:

Már ágyban voltam, amikor megint elkezdődött egy tűzijáték, de már nem volt lelkierőm felkelni, fotózni, videózni..

Milyen az ember, milyen hamar meg tudja szokni a jót, szépet…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.